maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannuskuulumisia

Torstai aamuna oli kotona tohina päällä. Pojat ihmettelivät emännän vilistämistä ympäri asuntoa ja tavaroiden keräilyä. Puolen päivän aikoihin ovikello soi, pakattiin pojat autoon ja lähdettiin mummon (emännän äiti) kanssa kauppaan. Wiljo viihdytti itseään kauppareisun ajan mönkimällä takakontista etupenkille asti, taitaa olla rallikuskin haaveita pojalla... Kauppareissun jälkeen suuntasimme kohti Nilsiää ja mökkiä.

Nico huomasi hyvissä ajoin minne oikein oltiin menossa ja alkoi katselemaan maisemia ja piippaamaan innoissaan. Wiljolle mökkireissu oli ensimmäinen ja hän katselikin vain uteliaana maalaismaisemaa.

Mökin pihassa alkoi juoksukilpailu. Peräkanaa pojat juoksivat ympäri pihaa, haistellen ja tutkien paikkoja. Ne juoksivat ympäri pihan nurmikkoja, rytistelivät läheisessä metsässä ja lopuksi säntäsivät rantaveteen kahlaamaan. Ja kuinka ollakkaan kohta pihassa viiletti kaksi märkää, hiekkaista ja havunneulaista aussieta. Ranta kiinnosti kovasti molempia: vesikasvit, vedessä kelluvat lehdet ja pohjassa olevat kivet saivat kyytiä. Uimasilleen ei kumpikaan uskaltautunut, vaikka Wiljo olikin jatkuvasti kauttaaltaan märkä...

Tapaturma-altis pikkumusta ei selvinnyt vammoitta tälläkään kertaa. Ilkeä pieni pihlaja sivalsi ohitse juoksevan Wiljon taivetta ja hetken luulimme, että poika kuolee siihen paikkaan, sen verran kova huuto lähti... Taive vähän punoitti hetken ja lepäämisen jälkeen mitään merkkejä kolarista ei enää näkynyt, taisi pikkuprinssi hieman liioitella... :)

Perjantaina pojat auttoivat mummoa pullien leivonnassa (lähinnä syömällä ylimääräiset kananmunat) ja polttopuiden teossa, jatkoivat vesileikkejään ja illalla pääsivät tekemään makkarajälkeä. Nico pulahti viimein uimasilleen, joskin ei kovin pitkää lenkkiä uinut ja lähti hän myös katsomaan katiskoja veneellä. Wiljoa vene jännitti ja hän jäikin rannalle ruikuttamaan. Juoksi rannalla veneen mukana ja hyppi rantavedessä kuin aropupu.


Lauantaina pojat herättivät emännän yhteistuumin tunkemalla samaan sänkyyn ja nuolemalla naaman märäksi... Aamupalan jälkeen he olivat jo auttamassa mummoa maton pesussa (jahtasivat vesiletkusta tulevaa vesisuihkua). Leikki jatkui samanlaisena kuin edellisinäkin päivinä ja naapurin koiralle järven yli oli kiva haukkua. Päivä oli hieman sateinen ja paljon aikaa vietettiin myös sisätiloissa köllien.


Sunnuntaina lähdettiinkin sitten jo takaisin Kuopioon. Ennen lähtöä ihmeteltiin vielä saippuakuplia. Wiljosta ne oli aika omituisia, kun ruojakkeet räjähtivät aina kun niitä yritti haistaa... Nico taas jahtasi kuplia ympäri pihaa. Kuopioon tullessa meillä oli 2 väsynyttä, mutta hyvin onnellisen näköistä koiraa, taisi olla mukava juhannus pojillakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti