sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Varsin vauhdikas sunnuntai

Aamulla lähdettiin tutulle metsälenkille niin kuin niin monena muunakin päivänä. Pojat juoksivat metsässä ja haistelivat hajuja. Jo alkumatkasta huomasin kuinka Nico ampui paikaltaan eteenpäin ja alkoi puremaan jalkaansa ja pian ravistelemaan päätään. Se sylkäisi suustaan ampiaisen maahan, jonka sitten tapoin siihen. Kohta Wiljo pyöri itsensä ympärillä ja koetti tavoitella jotain ilmasta... toinen ampiainen. Ja siinä hetkessä huomasin, että ilma oli täynnä ampiaisia jotka pistävät poikia... Pojat makasivat maassa, yrittivät väistellä ja vinkuivat ampiaisten pistoista... :( Otin äkkiä koirat kiinni ja sitten juostiin... Väljemmille vesille päästyämme noukin enimmät ampiaiset koirien kimpusta, mutta kotonakin niitä löytyi erityisesti Nicon turkista. Nico oli ihan järkyttynyt, vinkui vain ja etsi suojaa nurkista ja koloista... Viimeisen ampiaisen löydyttyä alkoi vasta rauhoittumaan. (ne muuten piiloutui hyvin sen olemattomaan turkkiin)  Tässä hötäkässä olin ehtinyt jo soittamaan päivystävälle eläinlääkärille, joka kehotti antamaan kyytabletteja ja lupasi myös, että saamme mennä agilityyn voinnin mukaan touhuamaan. Onneksi ei sattunut kummallekaan pahemmin, pari pahkuraa Nico sai tassuihin, mutta ei sen suurempaa. Agilityn jälkeen Nico oli unohtanut jo mokomat pörriäiset...


Agilitya olinkin jo koko viikon odottanut. Meille tuli yllättävä mahdollisuus, että pääsimme ryhmään ilman alkeiskurssia. Ryhmä oli vajaa ja ohjaaja toimi myös toko-ohjaajanamme ja tunsi Nicon ja kuinka se toimii. Viime talvena harjoittelimme tokovuorolla jo putkea... Mutta nyt viimein pääsimme agility-ryhmään, vau! Ryhmässä oli 6 koirakkoa, Nicon kanssa suoritimme viimeisenä. Putki oli lemppari, mutta hyvin poika selvitti myös muurin, 3 estettä sekä pussin. Rengas meni ensimmäisellä rundilla hyvin, mutta kun sitä sitten alettiin vahvistamaan piti hieman hakea uudestaan, että mitä siinä pitikään tehdä ;) mutta kyllä se sieltä tuli! Lisäksi huomasin ilokseni miten hyvin Nico keskittyi tekemään töitä juuri minun kanssani, vaikka kentän laidalla oli paljon uusia ihmisiä ja koiria! On se taitava poika :) Innolla odotan jo seuraavaa kertaa, ehkäpä se on jo perjantain vapaavuoro jos vain kyyti järjestyy!

Agilityuutisten lisäksi sovittiin, että Nico ja Wiljo alkavat vuorottelemaan Nicon tokoryhmässä niin, että joka toinen viikko on Nico ja joka toinen viikko Wiljo. Pääsee pikkumustakin tositoimiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti