torstai 29. syyskuuta 2011

Wiljo tokoilee

Tiistaina Wiljo pääsi ensimmäistä kertaa ohjattuun toko-treeniin. Ensimmäisenä hän sai huomiota pienestä koostaan ja siitä kuinka söpö hän onkaan :P Olimme jakaneet treenin 10min x 2 mittaisiin pätkiin.

Ensimmäisen 10 minuutin aikana mietimme ratkaisua seuraamisen poikittamiseen. Teimme seuraamista pujottelemalla, otimme sivuaskelia perusasennossa ja koira pyöri itsensä ympäri. Lopputulokseksi tuli, ettei Wiljo tajua käyttää takapuoltaan ja nyt teemme kotona erilaisia tasapainoharjoituksia (kääntyminen penkillä/puunrungolla yms, portaita vuoroaskelilla, itsensä ympäri pyörimistä...)

Liikkeestä seisomista otettiin niin, että kun käsky kävi myös nami tuli suoraan suuhun. Tätä pitää vahvistaa lisää kotona.


Toisella sessiolla otettiin perusasentoa ja perusasennosta maahanmenoa. Wiljo hakee maahanmenossa niin voimakasta kontaktia, että tulee aina vinosti eteeni. Asento muuttui kun palkka tuli "ulkokautta", koiran vasemmalta puolelta.

Hyppyä ei oltu koskaan harjoiteltu joten nyt sitten tutustuttiin vain hyppyyn ja opeteltiin mitä "hyppy"-käsky tarkoittaa :)

Lopuksi otettiin vielä koko porukalla paikkamakuu. Hieman jännitti, koska Wiljo ei ole ottanut paikkamakuuta koskaan vieraiden koirien kanssa. Mutta siinähän se makaa mötkötti :) Vieressä olevan koiran palkkaus häiritsi hieman hänen keskittymistään ja kerran nousi seisomaan kun joku koirista rivissä alkoi vinkumaan. Nopesti kyllä ymmärsi murahduksesta, että se ei ollut hyväksyttävä teko ja painui takaisin makaamaan. Tosi hyvin malttoi 2min maata muuten, tosin en kauhean pitkää matkaa vielä ottanutkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti