torstai 10. tammikuuta 2013

Täpliä yö täynnä...

Lauantai-iltana kello 22 jälkeen huomasin kuinka Alma alkoi hengittämään nopeammin ja nuoli koko ajan alapäätään. Vaille 11 hän sitten alkoi maukumaan äänekkäästi jolloin tiesin, että viimein on pentujen aika syntyä :)

23:30 supistuksia oli jo tiheästi ja ne näkyivät selvästi. Ensimmäinen pentu syntyi kuitenkin vasta sunnuntaina kello 01:40. Ensimmäisenä syntyi 90g sininen täpläpylly <3 Alma ei ollut aivan varma haluaisiko jäädä vai juosta karkuun pentulaatikostaan, mutta tajusi pian tehtävänsä.

02:50 syntyi toinen sininen pentu. Painoa tällä söpöydellä oli 91g. 3. pentu syntyi noin kello 03:30. Aluksi katsoin, että hänkin olisi sininen, mutta turkin kuivuttua paljastuikin ruskeatäplikkääksi :) Painoa hänellä 91g. 04:40 olimme saaneet vedettyä ulos täysin elottoman ruskean pennun... Jo veltot takajalat paljastivat ettei seuraavalla pennulla ollut kaikki hyvin, eikä hän vironnut yrityksistämme huolimatta enää tähän elämään...

Emäntä ehti jo torkahtaa tässä vaiheessa, onneksi Janni oli hereillä ja auttamassa seuraavan ruskean maailmaan. 05:40 syntyi pentueen isoin pentu, painoa jopa 109g! Ja hän paljastui 100% varmasti pojaksi (muut pennut odottavat vielä ammattilaisen varmistusta sukupuolista...) Ennen kuin edellisestäkään oltiin toivuttu, maailmaan ilmaantui vielä kolmas ruskea pentu. Tämä vaikutti selvästi edellistä pienemmältä, painoa oli 90g. Hieman jännitin selviääkö pentu edes, oli heikomman oloinen kuin muut. Syntymäaika 05:50.


Nyt pennut ovat neljän päivän ikäisiä ja kaikki tarmoa täynnä. Pentukopasta kuuluu maidon maiskutus ja välillä pikkuisten kissanpentujen itku :) Almalla oli alkuun maha löysällä, mutta nyt näyttää myös se tasoittuneen ja mamma voi poistua ja pentukopasta hetkiksi hakemaan rakkautta omistajaltaan. Syötävän suloisiahan nuo kakarat ovat :)Täplävauva arvonnan voitti Tiina, onneksi olkoon! Olen yhteydessä voittajaan henkilökohtaisesti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti