lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kissan kuivaruokavertailu vol2

Tällä kertaa testissä olivat kissanäyttelyistä bongattu Trainer (beauty ja chicken) ja yllätyksekseni eläinkauppoihin ilmaantunut Canagan (kana ja lohi) kissaversiona :) Lisäksi kaapista löytyi Brit Care Light ja kasvattajalta saimme testiin Sanabelle No Grain.

Brit Care - Cat LightValkuaisaineet: 37%
Öljyt ja rasvat: 10%
Kuidut: 3%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 7,5%

Brit Care on merkkinä minulle tuttu koirapuolelta, ei juurikaan pahaa sanottavaa sieltä. Cat Light sisälsi seuraavaa: kalkkunanliha ja kalkkunatuotteet (min 10%), kana ja kanatuotteet (min 30%), riisi, maissi, kananrasva, kuivattu kanaproteiini, kuivattu maissu, riisilese, panimohiiva, juurikasmassa, lohiöljy, luontaiset aromit, kuitu, mineraalit, DL-metioniini, L-lysiini, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, rohtovirmajuuri, kuparisulfaattipantahydraatti, orgaaninen seleeni, niasiini, kalsiumpantotenaati, foolihappo, koliiniklodiri, biotiini, A-vitamiini, D3-vitamiini, E-vitamiini (alfatokoferoli), tauriini.

Viimeksi jo iloitsin DL-metioniinin käytöstä kuten nytkin. Sakkaridit miellän sokereiksi, mutta mannan-oligosakkaridin ja frukto-oligosakkaridin tehtävä on myös tukea suoliston vastustuskykyä ja toimintaa... Mukavan oloinen sisältö, light-ruoka näkyy öljyjen ja rasvojen määrässä.

Canagan - Cat Free-run ChickenValkuaisaineet: 37%
Öljyt ja rasvat: 20%
Kuidut: 1,5%
Kosteus: 7%
Hehkutusjäännös: 8,5%

Canaganista minulla oli suuret odotukset, koska olen tykästynyt tämän koiranruoka versioon. Kissanruoka sisältää: kuivattu kana (35,5%), tuore luuton kana (25%), bataatti, peruna, kananrasva (4,2%), kuivattu kananmuna (4%), kanaliemi (2,3%), lohiöljy (1,2%), mineraalit, vitamiinit, alfalfa, karpalo, MOS, frukto-oligosakkaridit, omena, porkkana, pinaatti, merilevä, kamomilla, piparminttu, samettikukka, anis, sarviapila. 

MOS on sama prebiootti kuin mannan-oligosakkaridi ja alfalfan moni tuntenee paremmin sinimailasena. Tässä ruuassa on mukavasti lihaa ja taitaa sopia vilja-allergisillekin.

Canagan - Cat Scottish SalmonValkuaisaineet: 37%
Öljyt ja rasvat: 20%
Kuidut: 1,5%
Kosteus: 7%
Hehkutusjäännös: 9,5%

Canaganin lohiruuan sisältö näyttää taas seuraavalta: tuore ruodoton skotlatilainen lohi (31%), bataatti, kuivattu silli (12%), kuivattu skotlantilainen lohi (10%), peruna, lohiöljy (8,1%), kuivattu vaalealihainen kala (6,5%), tuore taimen (4,65%), lohiliemi (2,3%), mineraalit, vitamiinit, alfalfa, karpalo, MOS, frukto-oligosakkaridit, omena, porkkana, pinaatti, merilevä, kamomilla, piparminttu, samettikukka, anis, sarviapila. 

Pitkälti siis sisältää samoja aineita kuin kanaversiokin, luonnollisesti vain kana korvattu lohella. Jos joku tietää mitä hienoa on juuri skotlantilaisessa lohessa, minua saa informeerata :)

Sanabelle - No GrainValkuaisaineet: 32%
Öljyt ja rasvat: 16%
Kuidut: 3%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 6,5%

Sanabellen sain kokeiltavaksi kasvattajalta, joka oli siihen itsekin hiljattain tutustunut. Sisällöstä on hyvä mainita siipikarjanliha (vähintään 20%), perunahiutaleet, siipikarjanlihajauho, perunajauho, eläinrasva, tali (kuivattu), maksajauho, hydrolysoitu liha, juurikasmassa (sokeri poistettu), kananmuna (kuivattu), saluloosakuitu, pellavansiemenet, kalaöljy, hiiva (kuivattu), puolukka (kuivattu), mustikka (kuivattu), simpukkajauho, sikurijauho, kehäkukka (kuivattu), Yucca-uute.

Kehäkukkaa ei suositella raskaana oleville naisille käytettäväksi, onkohan tämä sama varoitus käytössä myös tiineinä oleville kissoille..?

Trainer - BeautyTuore kanan ja kalkkunan liha (25%), riisi, maissigluteiini, kuivattu kanan ja kalkkunan liha, maissi, siipikarjan rasva, punajuuri, siemenet, hasselpähkinäöljy (1%), maissiöljy, herne, panimohiiva, kuivattu kala, suola, DL-metioniini...

Erilaiset öljyt hoitavat kissan ihoa ja turkkia ja tästä ilmeisesti ruuan nimikin tulee :)

Pahoitteluni, että tästä ruuasta puuttuu koostumusluettelo, neitoset tuhosivat paketin ennen kuin ehdin sen ottaa talteen, enkä sitä tähän hätään netistä löytänyt...

Trainer - ChickenValkuaisaineet: 32%
Öljyt ja rasvat: 18%
Kuidut: 2%
Kosteus: 8%
Hehkutusjäännös: 6,5%

Trainerin ruokiin en ole törmännyt muualla kuin Kissaliiton näyttelyissä, mutta hinnan ollessa kohdillaan päätin tätäkin kokeilla. Sisällöstä löytyy muun muassa: tuore kanan ja kalkkunan liha (25%), riisi, maissigluteeni, kuivattu kanan ja kalkkunan liha, maissi, siipikarjan rasva, punajuuri, siemeniä (1%), maissiöljy, herne, panimohiiva (0,6%), suola, kukkakaali...

Maistuvuuden Trainerin ja Canaganin osalta testasin vapaapäiväni niin, että laitoin kaikkia neljää eri kuivaruokaa saman verran eri kuppeihin ja vaihtelin kuppien paikkaa aina keittiöön tullessani. Ocicatit maistelivat yhden jos toisen raksun sieltä täältä ja poistuivat parvekkeelle haaveilemaan lintupaistista päivälliseksi... Rosie tuntui tykästyneen Trainerin Chickeniin, mutta kävi maistelemassa myös Beautya. Loppujen lopuksi ensiksi tyhjeni Trainerin Beauty ja sen jälkeen heti Trainerin Chicken. Canaganin kana loppui aavistuksen ennen lohta, mutta Alma ainakaan ei ole ennenkään juuri lohesta perustanut. Hän on enemmän järvikalojen ystävä ;)

Sanabellen ja Brit Caren maistuvuuden testasin vain hyvin pikaisesti 20 raksun avulla. Sanabellen raksut loppuivat ensin, mutta Rosielle näytti kelpaavan sen jälkeen myös Brit Care, vaikka se omistajan silmään näyttääkin hieman kuivakalta...

Canagan miellyttää minua itseäni suuresti, mutta korkean hinnan ja huonon maistuvuuden takia taitaa jäädä jatkossa kaupan hyllylle. Trainer vaikuttaa ihan mukavalta myös, joskin lisätty suola hieman arveluttaa. Kissat oletettavasti valitsisivat kuitenkin tämän kuivaruuan edellä olevista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti