maanantai 24. elokuuta 2015

Deluxe Prima Cat kuivaruuat

Kuivaruokavertailun tapaan, listaan #Deluxeprimacat #Fiksuvaihto kuivaruuatkin, että ne tulevat myös lukijoille tutuksi :)

Sizzling SalmonValkuaisaineet: 30%
Öljyt ja rasvat: 15%
Kuidut: 2%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 6,8%

Kananlihajauho, lohijauho, maissi, riisi, kananrasva, maissigluteeni, kuivattu omena, lohiöljy, luontaiset aromit, panimohiiva, mineraalit, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, kissanminttu, rosmariini

Sisältö vaikuttaa varsin hyvältä, oligosakkaridi sanahirviöt tukevat elimistön luontaista toimintaa, joten niistäkään ei voi valittaa. Kanaahan tässä ruuassa on oletettavasti eniten, vaikka nimestä voisi ajatella kyseessä olevan lohiruoka, mutta Prima Cat lupaakin ruuan olevan "Lohta sisältävä täysrehu" ja sitähän tässä on :)

Chunky ChickenValkuaisaineet: 31%
Öljyt ja rasvat: 14%
Kuidut: 4,5%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 7,5%

Kananlihajauho, dehydratoitu kana, maissi, riisi kananrasva, maissigluteeni, kuivattu omena, lohiöljy, luontaiset aromit, panimohiiva, mineraalit, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, kissanminttu, rosmariini

Jos tämä on ns. leikkaamattoman aikuisen kissan ravinto, on tämä hyvin kevyt verrattuna moniin muihin niin proteiinin kuin rasvojenkin osalta. Annoskoot pitänee olla tällöin suurempia.

Charming ChickenValkuaisaineet: 32%
Öljyt ja rasvat: 11%
Kuidut: 3,7%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 5,2%

Kananlihajauho, kananmaksajauho, maissi, riisi kananrasva, maissigluteeni, kuivattu omena, lohiöljy, luontaiset aromit, panimohiiva, mineraalit, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, kissanminttu, rosmariini

Tasty Turkey LightValkuaisaineet: 37%
Öljyt ja rasvat: 10%
Kuidut: 3,2%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 5,4%

Kalkkunanlihajauho, kananlihajauho, maissi, riisi, kananrasva, maissigluteeni, kuivattu omena, lohiöljy, luontaiset aromit, panimohiiva, mineraalit, mannan-oligosakkaridit, frukto-oligosakkaridit, kissanminttu, rosmariini.

Itse pidän ajatuksesta, että light-ruuissa on paljon proteiinia ja vähän rasvaa, näin kissa on kuitenkin syötyään kylläinen, mutta painokin pysyy kurissa.

Summa summarum, näissä ei kyllä mitään ylimääräisiä täyteaineita ole. Hämmentävää, kun kyseessä on ns. "markettiruoka"! Vau! Nämä ruuat pelastavat kyllä myös pikkukylien kissat, joilla ei ole mahdollista hankkia ruokaansa eläinkaupoista. Ja näitä tosiaankin kehtaa ostaa kaupan hyllyiltä :) Sen lisäksi, että pussit ovat taas loppuun asti viimeisteltyjä ulkonäöltään, joskin takatekstit saisivat olla taas isommalla...

Makutestin suoritimme kahdesti. Valitsin jokaisesta pussista yhtä monta raksua jotka sekoitin kissoille heidän eteensä. Eri muotojen takia maut oli helppo erottaa toisistaan. Elias ei vaivautunut testiin osallistumaan vaan loikoili vieressä matolla auringossa. Almalla kelpuutti suhteellisen tasaisesti joka maun, mutta Joukon ehdoton suosikki näytti olevan Charming Chicken, koska valitsi kolmion muotoiset raksut lattialta ensimmäisenä, vasta sitten suostui syömään muita.

Meidän lauma julistaa siis suosikikseen Charming Chickenin ja luulen, että tätä löytyy meidän kaapissa jatkossakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti