torstai 8. joulukuuta 2016

RTK 1 x 2

Jonkinlaisen rally-tokokärpäsen puraisema nälkä alkoi kasvaa syödessä ja kahden hyväksytyn tuloksen jälkeen aloin haaveilemaan koirapoikien ensimmäisestä tittelistä vielä vuodelle 2016. Eihän se sitten auttanut, kun etsiä Virkusta mahdollisimman lähellä oleva rally-tokokilpailu ja lähteä kokeilemaan jatkuisiko hyvä menestys edelleen. Onneksi Janni on hyvin mukautuvaa sorttia ja suhteellisen lyhyelläkin aikataululla oli valmis kisamatkalle.

Kisat löytyivätkin 4.12. Jyväskylästä Pop Dog ryn:n järjestämänä ja täytyy todeta, että Haukkuvaaran puitteet olivat upeat! Vau! Tällaisessa hallissa kelpasi kyllä kisata, saati sitten, että toiset vielä treenaa täällä! Kisat olivat muutenkin oikein hyvin järjestetty :) Tuomari oli Tytti Lintenhofer. Ennen kisoja oli pitänyt mennä sitten kaivelemaan netistä ko. tuomarin ratoja ja helpotus oli huomattava, kun päivän radalla ei tarvinnutkaan suorittaa spiraalia juosten :P Rata oli oikein inhimillisen oloinen ja jännitys mahdollisesta koulutustunnukselta alkoi kasvaa...


Tututtuun tapaan Janni ja Nico oli meitä ennen ja rata näytti oikein sujuvalta (mitä sitä jännitykseltäni uskalsin katsella...). Tuloksena upeasti 99p! Liikkeessä nro 9 yksi TVÄ eli ohjaaja unohti ottaa koiran mukaan "liikkeestä maahan"-kyltin jälkeen. Tuomarin kommentteja: "Reipas, osaava suoritus. Kiva katsella." RTK1!

Ensimmäinen RTK1 oli siis jo reissulta hankittu, enää piti taiteilla samainen saavutus Wiljon kanssa. Wiljo otti tapansa mukaan rennosti hallissa (pyöri selällään keinonurmella...), mutta minua jännitti varmaan eniten :D Rata meni suhteellisen kivuttomasti, vaikka koko ajan pelkäsinkin, että sekoitan oikean ja vasemman ja teen käännökset väärinpäin. Lopputuloksena 98p (tuloksemme huononevat joka kerta yhdellä pisteellä...)! Virheet tulivat kyltiltä 8, josta TAL, ilmeisesti pyörittiin aavistuksen tiukalla hihnalla... ja kyltiltä 9 TVÄ, jossa Wiljo jäi ensin makaamaan kyynärät ilmassa. Toisella käskyllä tiputtautui makaamaan alas asti :) Kommentteja tuomari oli antanut seuraavasti: "Kiva osaava suoritus. Miellyttävä ohjaus." Lisäksi itse taulukkoon oli lisätty kyltin 3 (askel sivulle) kohtaan kommentti "Nätti!" ja kyltin 12 (360° vasempaan) kommentti "Hieno!" Ja tietenkin sieltä löytyi myös se odotettu RTK1! :)

Tuomarille ehdottomasti plussaa tyylistä, että merkitsee myös kylteittäin onnistuneita suorituksia. Se lisää varmuutta siihen, että nämä kyltit me ainakin osataan :D

Nyt kotona siis asustelee uuden koulutustunnuksen omaavat RTK1 Bywater Bink ja RTK1 Bywater by Birth :)


Nyt ei kai auta, kun alkaa oikeasti treenaamaan ja suunnitella AVO-luokkaan kisamatkaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti