perjantai 19. elokuuta 2011

Pimp our Toys!

Tässä parin vuoden aikana olen oppinut eläinkaupassa myytävistä leluista pari tärkeää juttua...

 1. On olemassa koirankestäviä ja aussien kestäviä leluja. Mikäli omistat aussien, älä edes haaveile koirankestävistä leluista - ne eivät kestä kuitenkaan.
 2. Aussiet ovat synnynnäisiä kirurgeja. Älä osta vinkuvia, röhkiviä tai muutenkaan äänteleviä leluja - ne operoidaan heti kuitenkin. Myös tarpeeksi vanua sisältävät lelut ovat vaaravyöhykkeellä...

Ja tämä röhkivä porsas...

Nykyään eläinkaupassa suurin osa ajasta menee pähkiessä mikä lelu aussien hampaissa kestää... Mitkä sitten ovat meidän perheen top3 sisälelut?

3. Solmulelu
Kestävä lelu, jossa suurimmassa vaarassa ovat narun päät. Wiljo tykkää natustella naruja vetoleikin päätteeksi. Naru on riittävän pitkä, että siitä saa kumpikin kiinni (nippinappi ja omistajan sormet ei mahdu väliin...)


2. Kong Wubba
2 vuotta vanhaan Wubbaan on vasta tänä kesänä ilmestynyt käytön merkkejä. Ollut siis todella kestävä. Vinku hajosi viime talvena, mutta kestää hyvin puremista ja vetämistä sekä seinille heittelyä jota Nico sen kanssa harrastaa (ihmiset varokoot meillä lentävää wubbaa...)


1. Raadot
Näitä tapetaan, heitellään, vedetään ja nuollaan... Vingut ovat saaneet olla kohtuu rauhassa (vain yksi teurastettu raato), mutta välillä lelut pitää takavarikoida liiallisen villiintymisen takia :PMuita hyväksi havaittuja leluja on itsetehdyt patukat ja pehmoapina, jonka pojat saivat joululahjaksi ja joka on saanut pitää vanut sisällään. Apinasta lähtee 3 erilaista ääntä ja kestää kohtalaisesti vetämistä.


5 kommenttia:

 1. Meillä on myös todettu, että parhaat lelut on noi itsetehdyt narulelut. Halvemmat ja kestävämmät kuin noi kaupan "karhunkestävät" lelut. :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun jostain sisikin oikeasti kestäviä ja koiraa kiinnostavia leluja! Aksu tykkää natustaa lelujaa hieman liikaa.. mm. wubbasta lähti narut alta vartissa ja jokainen pehmolelu näkee hautajaisensa liian aikaisin. Narulelut kestää, mutta eihän ne sitten ole yhtään niin kivoja.

  VastaaPoista
 3. Joo, narulelut kestävät sen minkä kestävät ja sitten tehdään uusi kun edellinen menee rikki :) Itse tykkään niistä myös!

  Wiljo on meillä se natustaja ja sillä on erityisesti tapana purra vanulla täytettyihin leluihin pieni reikä josta sitten vetää vanut ulos :P Meillä Nico innostui noista omatekemistä naruleluista oikeastaan vasta sitten kun tajusi miten paljon Wiljo niistä tykkää (se tykkää kaikesta joka tulee ihmiseltä) ;)

  VastaaPoista
 4. Minä olen monesti miettinyt, että minkälaisille koirille nuo vanua sisältävät pikkuiset pehmot on tehty, koska ne ei ole koskaan kestäneet meidän käsittelyssä. Ainoa pehmolelu, joka on kestänyt, on Dumiksen apinagomez. Syy kestävyyteen on se, että sitä koirat ei saa vetää yhdessä, vaan se on Dumiksen oma. On varmaan sellaisiakin koiria, jotka vaan kantelevat leluja eivätkä ollenkaan pure, nypi, revi ja kisko. Minun koirat ei kuulu tähän ryhmään.
  Narulelut kestävät paremmin. Itsetehdyt patukat kestävät minkä kestävät, mutta niihin ei tarvitsekaan laittaa paljoa rahaa, joten aika halpoja leluja.
  Tennispallot kestävät jonkin aikaa kunnes ne on joko halki tai sitten karvakuori on revitty irti.
  Frisbee on Neron lemppari ja niitä olenkin joutunut ostamaan jo useita kappaleita.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei vinkulelut kestä kauaa aussiella. En tiedä miten se sen tekee, mutta parhaimmillaan vinkuvat sillä vain ensimmäiset viisi minuuttia ja sen jälkeen ovat ikuisesti mykkiä.. Pehmolelut Aksulla kestää! Vasta, jos niihin tulee _vahingossa_ reikä, niin se alkaa nyppiä vanuja ulos sievään pinoon :D

  VastaaPoista