sunnuntai 7. elokuuta 2011

Tokoa ja uusia leluja

Tiistaina oltiin taas treenailemassa tokoa. Tarja oli palannut lomalta ja saatiin kullan arvoisia neuvoja :) Liikkeestä maahanmeno meni kohtalaisesti. Maahanmeno oli hidas (vaihteeksi), mutta Nico ei seilannut perässä ja malttoi odottaa koko ajan maassa. Liikkeestä seisomisessa taas otti askelia ja todettiinkin, että pitää palata taas kohtalaisen suureen käsiapuun ja muistutella, että stop tarkoittaa pysähtymistä nyt eikä kohta.

Luoksetulossa kokeiltiin pidempää matkaa ja Nico päätti istua sitten minun eteen, ei sivulle... Perusasennot menee helposti vinoiksi aina vaan... Hyppyä ei oltu treenattu koko kesänä, nyt viimein saatiin hyppyeste paikalle. Käytin varuilta pysäytykseen tarpeeksi suurta käsiapua, että saadaan onnistunut suoritus. Nico teki hypyn varmasti ja pysähtyi hyvin, varmaan olisi selvinnyt ilman apujakin :)

Maahanmeno on meillä se the ongelma. Kokeisiin ei viitsi mennä keskeneräisen maahanmenon kanssa ja Nico ei malta olla a)hiljaa b)maassa jos minä olen liian kaukana. Nyt alettiin työstämään ko. liikettä niin, että kävelen koko liikkeen ajan. Ensin 10m päähän ja takaisin, sitten 15m jne. Jos Nico nousee seisomaan aloitan alusta (5m, 10m...)... Kasvaapahan ainakin emännän kunto jos ei muuta...

Kotiin tullessa treenailtiin vielä Wiljonkin kanssa tokoa omalla pihalla. Maahanmeno on tämän koiran bravuri, todella nopea syöksyminen alas! Perusasentoja poika myös tarjosi jo itse, suunta on oikea, paikkaa haetaan vielä käsiavuilla. Kiertämisen Wiljo oli opiskellut kyllä itsenäisesti yön pimeinä tunteita, sen se osasi hienosti käskystä. :)

Seisominen on vielä hankala, ei ole aina ihan varma kuuluuko nyt oikeasti pysähtyä vai ehkä esimerkiksi istua? Ja seuraamisessa olisi vaan paljon kivempi poikittaa tai juosta vallan ohjaajan edessä... Pikkuhiljaa... :P

Sunnuntaina olin töissä Kuopion KV:ssä rokotustentarkistuksessa. Tarkkana pitää olla itsekin aina noiden rokotussääntöjen kanssa, valitettavan moni jouduttiin portilta käännyttämään. Samalla tuli huomattua, että niin olisi käynyt myös oman koiran kohdalla, täytyykin Wiljon rokotusten yhteydessä korjauttaa myös Nicon paperit kuntoon... Oli kuitenkin pääasiassa kiva päivä, pojat saivat uudet hihnat ja lelut joiden kanssa ovatkin sitten koko illan temunneet... Taisi sattua mieluisat ;)

1 kommentti:

  1. Nico taitaa lukea pienellä präntättyä käyttöohjetta, kun katsoo niin tiiviisti leluaan :D

    VastaaPoista