sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ensikertalaisten näyttelykuulumisia

Pari viikkoa näköjään kesti selviytyä ISROKin näyttelyn aiheuttamasta väsymyksestä :P Mukava lauantaipäivä oli, mutta ensimmäistä kertaa pienen kissanäyttelyhistoriani aikana jouduin itse huolehtimaan kaiken tarvittavan mukaan, kun kasvattaja ei ollut enää tukena ja turvana ;)

Elias korkkasi näyttelyuransa pentuluokassa hienosti sijoituksella EX1. Tuomari Mira Fonsen tykkäsi söpöstä pikkupojasta, mutta hyvin vaiheessahan Eliaksen kehitys vielä on :) Arvostelu kuitenkin seuraavanlainen:

"Tyyppi: lihaksikas ja atleettinen
Pää: Hyvä muoto. Profiili kehittymässä. Hyvä boxi. Vahva leuka.
Silmät: Todella kaunis ilme! Upea mantelinmuoto.
Korvat: Erin. muoto ja koko
Turkki: Hieno laatu. Erin. täplät + kontrasti. Muutama raita. Hyvä tiheys. Lämmin väri.
Häntä: Hieno.
Kunto: Hieno.
Yleisvaikutelma: Ujo pikkumies. Suloinen ja kiltti
Arvostelutulos: EX1" 

Pahoittelen mikäli olen tulkannut jonkun sanan väärin :) Arvostelun ulkopuolella tuomarin kommentteina tuli mm. että Eliaksella oli näyttelyn kauneimmat silmät ;)
Rosiekin oli esillä kotikissa-luokassa ja ei ollenkaan huonosti mennyt sekään :) Pitkäkarvaiset kotikissat tuomaroi Hans Lindberg. Jokainen voi suomennella arvostelua mielensä mukaan...

"Tyyppi: strong and muscular but still very female.
Pää: Beautiful profile with a nice red blage.
Silmät: Beautiful clear and clean yellow.
Korvat: Perfectly placed.
Turkki: Beautiful coat with nice mindlong of black and red.
Häntä: Long with a nice plume.
Kunto: Ex condition & temperament
Yleisvaikutelma: Wellpresented and wellgroomed. A real cat!
Arvostelutulos: 1. + NOM"

Paneelissa Rosi hävisi pitkäkarvaiselle urokselle, mutta oikein hieno ensiesiintyminen :)Seuraavat näyttelyt ovatkin sitten jo kesäkuussa Hankasalmella, toivottavasti ainakin mahduttiin mukaan!

Lopuksi vielä palkintoporsastelut!


2 kommenttia:

  1. Onnittelut loistavista suoristuksista. Ja tuo Eliaksen tuomari oli ihan oikeassa siinä, että tuolla kisuliinilla on maailman kauneimmat silmät. Noilla se hurmaa jokaisen naisen, niin ihmis- kuin kissanaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minusta on ihanaa, että kissanäyttelyissä tuomarit oikeasti näyttävät sen jos kissa herättää heissä suurempiakin tunteita. Tämä tuomari halaili ja pussaili Eliasta samalla, kun kertoi yleisölle sen rodunomaisia piirteitä :) Rosien tuomarikin tykkäsi kissasta valtavasti ja sen huomasi myös hänen käyttäytymisestään.

      Poista