torstai 21. tammikuuta 2016

Operaatio, Wiljolle takki

Paukkupakkasten tultua oli aika kaivaa Wiljollekin takki naulakosta. Yllätys oli aikamoinen, kun huomasin, että viime talvena ostettu Rukka olikin liian lyhyt Wiljolle. Sovitin Nicon takkeja, mutta joko vatsan ympärille tuleva kiinnitysremmi tuli liian taakse tai sitten reisilihaksille muotoillut kohdat menivät reilusti takajalkojen ohi. Kävimme sovittamassa takkeja myös eläinkaupassa ja sama ongelma esiintyi sielläkin: 50cm oli liian lyhyt selästä, 55cm taas liian pitkä. Turhautumisen tunne oli saavutettu :P

Satuin sitten kuitenkin laittamaan mittojen ja kuvan kera viestiä Hurtan Facebook-sivuille ja heidän some-aktiivisuutensa yllätti minut todella positiivisesti! Meille ehdotettiin takkia :) Kävi kuitenkin niin, että missään Kuopion eläinkaupoissa ei tätä kyseistä takkia oikeassa koossa ollut ja loppujen lopuksi päädyimme ajamaan lumimyräkässä noin 60km suuntaansa sovittamaan kyseistä takkia, koska jos tämä takki sopisi Wiljolle, helpottaisi se elämäämme kummasti. Reissu ei ollut turha vaan takki vaikutti oikein lupaavalta ja vielä samana yönä tilasin sen verkkokaupasta.

Noin viikon testaamisen jälkeen takki vaikuttaa edelleen hyvältä :) Voittajaksi selviytyi siis Hurtan Summit Parka koko 55cm.

Takki on kevyt, mutta vaikuttaa lämpimältä. Sisävuori on ihastuttavan pehmoinen, samanlaista toivoisi omaankin takkiin. Kuorimateriaali muuttuu erityisesti pakkasella todella kahisevaksi ja hieman jännitin alkaako ääniherkkä Wiljo pelkäämään sitä, mutta ei hän tunnu asiasta välittävän. Korkea kaulus suojaa hyvin myös kaulalihaksia ja epäkkäitä. Kauluksen kireyttä voi säätää kahdesta kohtaa.Etutassujen kohdalla olevat "resorit" muotoutuvat hyvin etujalkojen ympärille. Vyötärön kiinnitysremmin säätö löystyy suhteellisen herkästi. Suljettava valjasaukko vaikuttaa näppärältä, mutta valjaiden kanssa emme ole näitä vielä testanneet. Takajaloissa kuminauhat. Näitä olen aina pohtinut, voisivatko ne olla hieman tiukemmat, vanhoissa malleissa ne löystyivät aika paljon käytössä. Tässä mallissa tosin kuminauhat ovat päällystetty(?), joten voisisivatkohan kestää parempana pidempään. Lasten asuissahan kuminauhoja voidaan säätää sopivaksi napein, sopisikohan se myös koirien pukuihin..? Tämän takin ja Wiljon takkitilanteen yleensäkin pelastaa kuitenkin ehdottamasti säädettävä selkä! Ilman selän säätöä reisilihaksille tehdyt muotoillut menisivät tässäkin takissa takajalkojen ohi, mutta kuminauhat ja selän säätö asettavat ne aika hyvin kohdilleen :)


Wiljon strategiset mitat:
Selän pituus: 53cm
Kaulan ympärys: 40cm
Rinnan ympärys: 59cm

Yhteenveto takista:
+ Säädettävä selän pituus
+ Hyvä muotoilu
+ Kevyt, mutta lämmin
+ Suljettava valjasaukko
+ Heijastimet
- Niukka värivalikoima (mutta turkoosi korosteväri mustassa on ihana )
- Vyötärön kiinnitysremmi löystyy
- Pakkasella kahisee kovasti

Toistaiseksi ainakin olen tähän siis todella tyytyväinen :) Toivon tälle pitkää ikää ja odotan innolla uusia kokemuksia eri tilanteista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti