lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kissan kuivaruokavertailu vol3

Kissan kuivaruokavertailu vol3 on jäänyt luonnoksiin roikkumaan, mutta julkaisen tämän nyt, koska kissoilla on testissä Bilanxin uudistettu viljaton kana ja tässä testissä olemme maistelleet Bilanxin vanhempaa kanaruokaa niin saadaan hieman vertailuksi!

Bilanx - Active Complete Chicken (vanha malli)Valkuaisaineet: 32%
Öljyt ja rasvat: 22%
Kuidut: 2%
Kosteus 9%
Hehkutusjäännös: 5,5%

Bilanx sisältää: käsitelty eläinvalkuainen (15% kanaa ja siipikarjaa), maissi, kalajauho, maissilese, maissirehujauho, talijäte (sian), eläinrasva (tali), eläinrasva (siipikarjan rasva), puhdas vehnägluteeni, hydrolysoidut eläinvalkuaiset (kana), riisi (kiehautettu), eläinrasva (laardi), kuivatut munatuotteet, panimohiiva, kuivattu juurikasleike, herajauhe, inuliini, mojaven jukkapalmu. 

Testiryhmälle maistuu ihan ok:sti. Makutestissä saavuttaa toisen sijan heti CIMiAO:n jälkeen. Omistajan mielestä rasvaa on aika paljon, ei ensimmäinen valinta paino-ongelmista kärsivälle kissalle. Meidän laumalle toimii hyvin :)

CIMiAO - Adult Cat ChickenValkuaisaineet: 32%
Öljyt ja rasvat: 15%
Kuidut: 3,40%
Kosteus: 8%
Hehkutusjäännös: 7%

CIMiAO:n olen todennut hyväksi jo penturaksuissa, mutta adulttia tuli nyt ostettua. Sisällöltään hyvin samanlainen penturaksuihin verrattuna: kuivattu kananliha, riisi, maissi, kananrasva, maissigluteeni, pellavansiemen, eläinvalkuaisuute, kasvikuidut, juurikaskuitu, kuivattu kala, kuivattu kananmuna, kalaöljy, kasviöljy...

CIMiAO on myös kissojen mielestä varma valinta, maistuva ja hyvä. Järkevä proteiini-rasva suhde. Varma valinta meillä!

Perfect Fit - In HomeValkuaisaineet: 33%
Öljyt ja rasvat: 12%
Kuidut: 4,3%
Kosteus:
Hehkutusjäännös: 

Bilanxin lisäksi markettiruokahyllyltä lähti testiä varten myös pikku pussi Perfect Fittiä. Kosteusprosenttia en pussin kyljestä tai nettisivuilta löytänyt, mutta monohydraatti eli vesi on 90,8mg/kg. Lisäksi hehkutusjäännös/tuhka jäi nyt mysteeriksi. 

Itse ruoka sisältää kuitenkin seuraavaa: vähärasvaista kuivattua siipikarjan lihaa (josta 21% kanaa), täysjyvävehnää, vehnärehua, hydrolysoitua siipikarjaproteiinia, eläinrasvaa, maissijauhoa, kuivattua viljaproteiinia, maissin jyviä, maksahydrolysaattia, selluloosaa, kuivattuja vähärasvaisia härän- ja sianlihaproteiineja, kuivattua juurikaspulppaa, suolaa, kaliumkloridia, yucca schidigera (0,03%). Juurikaspulppa auttaa tukemaan ruuansulatusta ja maksahydrolysaatti toimii eläinproteiinin lähteeni kanan lisäksi.

Vehnää, vehnää, maissia, viljaa, maissia... Olikos ne kissat lihan- vai kasvissyöjiä..? Ei vakuuta.

Schesir -Adult Maintenance with ChickenValkuaisaineet: 33,5%
Öljyt ja rasvat: 17%
Kuidut: 2,2%
Kosteus: 10%
Hehkutusjäännös: 5,9%

Uusi tuttavuus testattavana, raksut kuivakkaan näköisiä muihin verrattuna. Sisältöä: prosessoitu eläinproteiini 28% (kuivattu kana), riisi, ohra, possurasva, perunaproteiini, maissigluteeni, juurikaspulppa, linseejä, auringonkukka öljyä jne.

Eläinproteiini 28%, mutta kiinnostaisi tietää paljoko tästä on kuivattua kanaa, paljonko kaikkea muuta "proteiinia"... Maistuvuus ei ollut kovinkaan hyvä, jopa viljaisemmat markettiruuat menivät näiden ohi makutestissä. Raksujen tuoksu ei tainnut miellyttää raatia.

Whiskas - Adult sis. häränlihaaValkuaisaineet: 32%
Öljyt ja rasvat: 10,5%
Kuidut: 1,5%
Kosteus: 
Hehkutusjäännös:

Whiskasin kanssa sama huomautus kuin Perfect Fitinkin kohdalla eli kosteutta ja hehkutusjäännöstä/tuhkaa en helposti saanut selville. Kosteus löytyy pussin kyljestä erikseen taas monohydraattina (26,5mg/kg). Kuvastakin voi jokainen päätellä, että raksut sisältävät rutkasti väriaineita, mutta mikäli jotakuta kiinnostaa myös muu sisältö niin: viljaa, lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (joista 4% häränlihaa punaisissa nappuloissa), kasvivalkuaistiivisteitä, rasvoja ja öljyjä (joista 0,25% kalaöljyä, 0,1% auringonkukkaöljyä), kivennäisiä (joista 0,2% trinatrium polysulfaattia), kasviperäisiä uotteita, kasviksia (4% porkkanaa oransseissa nappuloissa, 4% herneitä vihreissä nappuloissa). Osa väreistä on siis tuotettu oletettavasti porkkanalla ja herneellä, mutta lisäainelistalta löytyy myös rehelliset väriaineet. Whiskas myös tällä kertaa ainoa ruoka, jossa viljat koreilevat ensimmäisenä ainesosaluettelossa, eikä pakkaus kerro selkeästi lihan sekä eläinperäisien tuotteiden määrästä (tai ainakin toivon, että sitä on enemmäin kuin tuo mainittu 4% härkää...) Pelkkää viljaa siis tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti