torstai 26. toukokuuta 2016

Nico testaa doboa!

Voitimme Facebookin kilpailusta Houndy palveluiden dobon tutustumistunnin. Olin tästä todella iloinen, koska olen katsellut jonkin verran dobo-videoita ja miettinyt minkäköhänlaista laji on käytännössä. Viime viikon torstaina pääsimme sitä sitten Nicon kanssa kokeilemaan :)

Paikalla meitä oli vain 2 koirakkoa, joten tutustumistunti oli hyvinkin yksilöllinen. Aluksi kuulimme hieman dobon taustoja ja ideologiaa. Sitten aloitimme avaavilla liikkeillä, jotka olivat venytyksiä ja kurkotuksia. Minä pääsin myös heti alkuun tasapainoilemaan tasapainotyynyllä ja Nicon tehtävä oli kiertää minua ympäri. Vaikeutta lisättiin, kun Nicon piti tehdä kahdeksikkoa ja minun samalla seisoa kahden tasapainotyynyn päällä. Tämäkään ei ollut enää kovin helppoa :D Pian päästiin eniten odottamaani hetkeen eli tutustumaan isoihin munanmuotoisiin dobo-palloihin. Nicolle valittiin aikamoisen suuri pallo ja hetken mietin suostuukohan poika kiipeämään pallon päälle ollenkaan. Tarjosin namin pallon päältä, Nico kurkotti nappaamaan namin. Tarjosin toisen namin pallon päältä ja kappas... Nico seisoi pallolla syömässä namia. Turhan pitkään ei siis tarvinnut miettiä kiivetäkkö pallolle vai ei, sieltä sai namit nopeammin ja olihan se nyt huomattavasti jännempää ;) Kouluttaja kertoi, että osa koirista harkitsee pallolle nousemista jonkin aikaa ja osa kiipeää sinne aika nopeasti. Luulenpa, että agilitysta oli apua tässä projektissa :)Pallon päällä olikin sitten kivaa. Nico viihtyi pallon päällä hyvin, välillä piti pudottaa herkku lattialle, että malttoi tulla alas. Pallon päällä pystyi kääntymään ja istumaankin. Kohtapa myös minä pääsin kokeilemaan palloa (onneks vaihdettiin astetta pienempään :P) ja se ei ollutkaan ollenkaan helppoa. Pallon päällä tuli tasapainoilla istuen ja sitten myös konttausasennossa/polviseisonnassa. Jälkimmäinen osoittautui näin ensimmäisellä kerralla mahdottomaksi ja jäi harjoiteltavien asioiden jonoon ;) Nicokin pääsi mukaan touhuun: Nicon tehtävä oli kiertää palloa ja ryömiä ohjaajan jalkojen alta sekä välillä hyppiä ohjaajan jalkojen yli. Nämä esteet olivat selvästi liian matalia agilitykoiralle, kun niissä kompasteltiin vähän väliä :P
Lopuksi venyteltiin isolla pallolla ja teimme vielä avaavat/venyttävät liikkeet uudelleen. 


Kaiken kaikkiaan todella kiva kokemus ja haasteita oli myös ohjaajalle. Mielenkiinto heräsi ja tätä olisi kiva päästä kokeilemaan lisääkin jossain vaiheessa. Tulevaisuudessa nään paljonkin hyötyä ko. lajista. Kivaa yhdessä tekemistä, jossa huolletaan niin koiran kuin omistajankin lihaksistoa. Huippua!Kuvista kiitos Jannille!

1 kommentti: