sunnuntai 25. syyskuuta 2016

TokotokoRALLY-toko

Kuten näkyy, blogin ainoa kaksijalkainen on ollut hyvin laiska kirjoittamaan kuulumisia tänne. Pahoitteluni.

Australianpaimenkoirat ry pitivät lauantaina 24.9. Kuopiossa australianpaimenkoirien rotumestaruus rally-toko kilpailun KPSH:n rallykilpailujen ohessa. Emme ole koskaan harrastaneet rally-tokoa, mutta Jannin kannustuksen ansiosta päätimme kuitenkin ilmoittautua kisoihin. Koulukiireiden takia harjoittelu jäi minimaaliseksi, hieman muisteltiin Wiljon kanssa mitä seuraaminen on ja pari kertaa käytiin kokeilemassa kylttejä. Ohjaajana luin pari kertaa säännöt, että tietäisin suunnilleen mitä kisoissa tehdään. Nicon ilmoitin kisoihin Jannin kanssa.

Kilpailuaamuna jännitti aika kovasti, ehkä kuitenkin eniten siksi, että toivoin etten mokaisi radalla kovin pahasti. Onneksi kisaamassa oli myös muita kavereita, sääntöjä opeteltiin vielä kentän laidalla. Tuomarina kisoissa toimi Heikki Palosaari, joka vaikutti heti alkuun oikein mukavalta tuomarilta. Wiljon tosin mittasi 40-50cm säkäluokkaan, joka oli jokseenkin noloa :D 

Alokasluokan rata näytti tältä:

Janni ja Nico saivat hienosti 93 pistettä! Vau! Nico teki hienosti töitä Jannin kanssa hallissa, missä on tottunut vain tekemään agilitya. Hieman Nicon hommissa näkyi hämmennys, ihmetteli kai uuteen uskoon laitettua agilitykenttää. Ihanaa, että Nico pystyy tekemään Jannin kanssa töitä suhteellisen äännettömästi.

En muista milloin minua olisi jännittänyt niin paljon, kun kentälle kävellessä. Luulin, että jännitän agilitykisoissa, mutta nyt ääni vapisi ja jalat tärisi :D Varsinkin kyltillä 7 mietin jo hetken, että pysynkö itse pystyssä, kun peruuteltiin askel kerrallaan. Radan jälkeen kaverit kehuivat, että hyvin oli mennyt, mutta en voinut kuvitella minkälisista pisteistä puhuttaisiin.

Kohtapa taululle ilmestyikin nimemme perään täydet 100p!! Ja onnittelut alkoi tipahtelemaan. Uskomatonta! Toko-kokeet lopetimme, kun Wiljo reagoi niin voimakkaasti jännitykseeni, mutta näköjään hän pystyy tekemään iloisena töitä rally-tokossa, jossa voin koiraa kehua. Upea Wiljo!  Tällä tuloksella Wiljo sijoittui alokasluokassa sijalle 2. ja oli näin ollen myös australianpaimenkoirien 1. 


Nyt kai meidän on "pakko" käydä hakemassa ainakin ne pari muutakin alokasluokan tulosta ;) Mutta rally-toko vaikuttaa oikein kivalta lajilta! Ja sopii näköjään myös hieman pehmeämmillekin koirille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti